„1 od 5 miliona“: Da li je Aleksandar Marković nekada posetio pozorište?

Udruženje „1 od 5 miliona“ osudilo je napade na glumca Branislava Trifunovića i u saopštenju upitalo poslanika Aleksandra Markovića da li je nekada posetio pozorišnu predstavu.

Foto: Beta/EMIL VAS/EV

Oni su u saopštenju prosleđenom medijima postavili pitanje poslaniku Srpske napredne stranke da li je nekada posetio pozorišnu predstavu kako bi znao šta je to umetnički dojam.

„Režim Srpske napredne stranke već sedam godina cenzurše istinu, medije i guši sve druge načine slobodnog izražavanja i mišljenja. Izjave poslanika i funkcionera Srpske napredne stranke o glumcima i ulogama u pozorišnim predstavama pokazuju njihovu želju da cenzurišu i pozorište kao vid slobode delanja“, ističu iz „1 od 5 miliona“.

U saopštenju pitaju i da li je želja ove vlasti da svako pozorište stave pod svoju kontrolu, kao što neka već jesu postavljanjem njihovih VD direktora i direktora.

„Da li je njihova želja apsolutna kontrola nad slobodom uma građana Srbije i zabrana svakog vida slobodnog izražavanja uključujući i umetničkog performansa?“, dodaje se u saopštenju.

Saopštili su da osuđuju napad na glumca Branislava Trifunovića od strane poslanika vladajućeg režima, za koje navode da svako obraćanje u Narodnoj Skupštini koriste za promociju govora mržnje, neprimerenih izjava i stvaranja negativne slike u javnom mnjenju o značajnim ljudima u našoj državi.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.