BETA

Konačna odluka o izbornim kolonama opozicije sledeće nedelje

Konačna odluka o izbornim kolonama opozicije sledeće nedelje


Politika
| 14.10.2023

|
access_time
11:15

Parlamentarne opozicione stranke koje organizuju proteste “Srbija protiv nasilja” do kraja sledeće nedelje bi trebalo da donesu odluku da li će na izbore, čije održavanje traže do kraja godine, izaći u jednoj ili više kolona, piše danas list Nova.

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović rekao je za Novu da smatra da bi opozicija trebalo da nastupi u jednoj koloni organizatora protesta, navodeći da mislim da nema razloga da do takvog dogovora ne dođe.

“U nekim drugim situacijama bi bilo možda i bolje da se ide u programskim kolonama koje u zbiru donose više glasova, ali se nalazimo u specifičnom trenutku kada je politička scena u Srbiji dosta promenjena i kada ima velike šanse da se zbog svega što se dešava pobedi”, kazao je Lazović.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić naveo je da postoje “konture dogovora” i da će biti doneta odluka u skladu sa time šta je najbolja formula za pobedu na izborima.

“Kakvu god odluku budemo doneli, to će biti plod našeg dogovora”, rekao je Aleksić.

Poslanica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić kazala je da će sve biti objavljeno na vreme, “tako da građani budu zadovoljni”.

“Dozvolite i nama da odlučimo u skladu sa onim što građani smatraju da može doneti najbolji rezultat za opoziciju, a ne da se svede na raspodelu mandata ili personalnih rešenja. Nekoliko mandata više za jednu ili drugu partiju nisu smisao ove borbe, bar za nas iz SSP”, navela je Tepić.

Teme