BETA

Direktor Pošte Srbije poručio zaposlenima da sledi povećanje zarada

Direktor Pošte Srbije poručio zaposlenima da sledi povećanje zarada


Ekonomija
| Izvor: Beta
| 24.10.2023

|
access_time
15:40

Foto: Posta/Vuk Brankovic

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević danas je na dodeli priznanja “Najbolji radnik” zaposlenima u toj kompaniji poručio da će u sledećoj godini biti povećanja plata.

Đorđević je odgovarao na pitanja zaposlenih i predočio aktivnosti koje Pošta preduzima kako bi se u skladu sa ostvarenim dobrim poslovnim rezultatom poboljšao njihov materijalni položaj.

On je rekao da će novim Pravilnikom o nagrađivanju biti uređeno ocenjivanje radnog učinka za sve zaposlene i tako obezbeženo adekvatno upravljanje kadrovskim potencijalom, pojedinačno vrednovanje i nagrađivanje.

Najavio je da će zarada iz dobiti za prethodnu poslovnu godinu koja je planirana i dogovorena, biti isplaćena zaposlenima odmah po dobijanju saglasnosti Ministarstva finansija.

“Zahvaljujući upravo vrednom i posvećenom radu naših zaposlenih, u ovoj godini, prema dosadašnjim pokazateljima, zabeležićemo najbolji poslovni rezultat u poslednje tri godine. Ostvarili smo povećanje plata, nabavili novu opremu i vozila i napredovali u svim razvojnim oblastima”, izjavio je Đorđević.

Planirano novo povećanje plata biće početkom sledeće godine, kazao je Đorđević, kao i po završetku procesa reorganizacije Pošte.

Dodao je da svi sastanci koje redovno održava sa menadžmentom, zaposlenima i sindikatima, imaju za cilj iznalaženje najboljih rešenja u otvorenom dijalogu.

“Nova organizacija i sistematizacija radnih mesta umnogome će poboljšati tržišnu poziciju naše kompanije, omogućiti kvalitetniji i fleksibilniji odgovor na nove zahteve tržišta, nove usluge i dalju modernizaciju”, kazao je Đorđević.

On je istakao da se u Pošti stalno radi na unapređenju položaja zaposlenih, povećanju plata, razvoju i zadržavanju kvalitetnog kadra, kao i na dodatnom nagrađivanju za postignute rezultate.

Teme