BETA

Stefanović (SSP): Spremamo se za izbore posle kojih će se Srbija izbaviti iz kandži kriminala

Stefanović (SSP): Spremamo se za izbore posle kojih će se Srbija izbaviti iz kandži kriminala


Politika
| 25.10.2023

|
access_time
15:20

Srbija se sprema za izbore posle kojih će se izbaviti iz kandži kriminala, ponovo uspostaviti demokratiju i krenuti na put povratka kući u Evropu koja je garant mira, stabilnosti i dobrog života, izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović na međunarodnoj Konferenciji koju je u Podgorici organizovala fondacija “Fridrih Ebert”.

Kako je saopšteno iz SSP, Stefanović je tom prilikom naglasio i da je danas, više nego pre, “jasno da režim želi izolovanu zemlju u kojoj caruju nasilje i korupcija, a da građani žele da žive kao što se živi na ostatku kontineta kome Srbija pripada, ne samo geografski već i istorijski, ekonomski, kulturološki i na sve druge načine”.

“Evropska Unija nije cela bez Zapadnog Balkana, a najave Briselskih i evropskih zvaničnika o mogućnosti zaokruženja procesa prijema Srbije u EU do 2030. godine potvrđuju ispravnost procesa koji smo u SSP sa svojim partnerima zacrtali u programskom dokumentu ‘Pravac Evropa'”, rekao je Stefanović.

Dodao je da Srbiju i ceo Zapadni Balkan očekuju izazovi koje je nemoguće prevladati bez demokratizacije celog regiona.

“Brisel u ovom procesu potrage za rešenjima koja su dobra za sve ne sme zauzimati strane, a bilo kakve restriktivne mere ne smeju biti usmerene protiv građana, već u skladu sa principom individualne odgovornosti treba da budu usmerene prema pojedincima koji ugrožavaju mir i bezbednost ljudi”, istakao je Stefanović.

On je ocenio da “održivo rešenje za Kosovo i Metohiju mora da obezbedi normalan život za Srbe koji su danas žrtve Kurtijevog političkog egzibicionizma i taoci kriminalnih grupa uz uvažavanje legitimnog i na Ustavu zasnovanog stava Srbije u pogledu pitanja statusa”.

Teme