BETA

Poslanik Zavetnika Dragan Nikolić vratio se u SNS

Poslanik Zavetnika Dragan Nikolić vratio se u SNS


Politika
| Izvor: Beta
| 01.11.2023

|
access_time
16:55

Poslanik Zavetnika u poslednjem skupštinskom sazivu Dragan Nikolić, potpisao je pristupnicu Srpskoj naprednoj stranci u prisustvu predsednika vladajuće partije Miloša Vučevića, objavljeno je na nalogu te stranke na mreži X.

U objavi je fotografija Vučevića i Nikolića, uz rečenicu da je predsednik SNS poželeo novom članu dobrodošlicu.

Advokat iz Vranja Dragan Nikolić, u politici je od 1990. godine.

Najpre je bio izvršni sekretar Narodne radikalne stranke Veljka Guberine, zatim je prešao u Srpsku radikalnu stranku, u kojoj je bio više godina i na njihovoj listi osvojio je prvi skupštinski mandat.

Bio je blizak sa Seljačkom stankom Marijana Rističevića i Strankom Srpskog jedinstva Borislava Pelevića, nije bio formalni član, ali je na izborima 2004. nastupio na njihovoj listi “Za narodno jedinstvo”, navedeno je u biografiji na sajtu Otvorenog parlamenta.  

Od osnivanja Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju, bio je predsednik Okružnog odbora naprednjeka, a smenjen je sa te funkcije nakon borava Bratislava Gašića u Vranju, koji je tada izmedju ostaloga Nikoliću oduzeo i pečat stranke.

Početkom februara 2023. predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da je pet članova stranke “Zavetnici” odlučilo da pređe u SNS, među kojima i Nikolić, što je on tada demantovao i tražio izvinjenje.

Teme