BETA

Gajić (Narodna stranka) obećao suzbijanje korupcija u Beogradu ako postane gradonačelnik

Gajić (Narodna stranka) obećao suzbijanje korupcija u Beogradu ako postane gradonačelnik

On je za televiziji Insajder kazao da će osnovati antikorupcijsko telo, prenela je Narodna stranka.

“Garantujem da mogu da se izborim sa korupcijom i znam kako da to postignem zato što u toj oblasti imam iskustva kao advokat koji se 32 godine bavi i predmetima vezanim za korupciju”, rekao je Gajić.

Kazao je da će na ključna mesta u Gradu biti postavljeni stručni ljudi, a ne partijski kadrovi i rekao da “vlast u Beogradu ne sme biti partijski plen, a tako se tretira u poslednjih 30 godina”.

“Ti ljudi moraju biti dobro plaćeni, ne mogu vrhunski stručnjaci da rade za platu od 70.000 dinara mesečno zato što su u tom slučaju skloni korupciji i to… traje već pune tri decenije”, objasnio je on.

Naveo je da je osnivanje antikorupcijskog tela u Beogradu predviđeno Poglavljem 23 u pregovorima sa EU ali se, kako je kazao, time skoro niko ne bavi.

Govoreći o drugim temama kazao je da Beograđani od novembra do aprila žive “kao u gasnoj komori” i da je najveći zagađivač vazduha termoelektrana u Obrenovcu, a potom i toplane, mala i srednja ložišta, individualne kotlarnice.

“Rešenje je da se spreči dalje nepropisno i nezakonito postupanje najvećih zagađivača… a privatna ložišta takođe moraju da se dovedu u red”, rekao je Gajić.

Naveo je da mnogi Beograđani “ni duboko u 21. veku” nemaju kanalizaciju i da je Beograd po tome među poslednjim gradovima u Evropi.

Rekao je da je Beograd “jedina prestonica koja nema Operu” koja bi trebalo da bude izgrađena na Trgu Republike.

Smatra i da je “neophodno da Beograd ponovo dobije gradsku televiziju i gradski radio”, te da to ne bi trebalo da budu kanali sa političkim sadržajem, nego sa servisnim informacijama.