BETA

Direktor JKP ‘Pogrebne usluge’ na skupu PUPS-a: Kaluđerica dobija novo groblje

Direktor JKP ‘Pogrebne usluge’ na skupu PUPS-a: Kaluđerica dobija novo groblje


Politika
| 29.11.2023

|
access_time
17:55

Foto: PUPS/Aleksandar Đukić

V.d. generalnog direktora beogradskog Javnog komunalnog preduzeća “Pogrebne usluge” najavio je danas da u Kaluđerici, u beogradskoj opštini Grocka, počinju radovi na izgradnji novog groblja.

Đukić je na skupu Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) i građana Grocke istakao i da će po završetku radova biti izvedeno i odgovarajaće osvetljenje neposredne okoline budućeg groblja, kao i parking prostora “izuzetno bitnog za taj deo grada”.

Okupljenim građanima obratila se i potpredsednica PUPS-a Ružica Belanović, koja je i predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda, kako se navodi u saopštenju PUPS-a, najbrojnije organizacije penzionera u Srbiji.

Govoreći o vrednosnim stavovima te stranke, Belanović je posebno istakla stav “Tri P: penzije prate plate” – stav koji je, prema njenim rečima, definisao predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, a koji je potvrdio i sproveo u delo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i 13. penziju i socijalnu – garantovanu penziju od najmanje 100 evra.

Direktor JKP 'Pogrebne usluge' na skupu PUPS-a: Kaluđerica dobija novo groblje

Foto: PUPS/Aleksandar Đukić

Socijalna – garantovana penzija, kao poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda, dodaje se u saopštenju.

“Među njima je najveći broj žena sa sela, ali i ne tako mali broj onih u gradskim sredinama i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvima i brinući o svojim porodicama”, piše u saopštenju.

Predsednik opštinskog odbora i kandidat za odbornika u skupštini grada Beograda Vojislav Đorđević kazao je da su “tekovine PUPS-a” u gradu Beogradu 13. penzija, besplatan gradski prevoz za penzionere i sve starije od 65 godina, dnevni klubovi za penzionere, poput izgrađenog u Grockoj.

Direktor JKP 'Pogrebne usluge' na skupu PUPS-a: Kaluđerica dobija novo groblje

Foto: PUPS/Aleksandar Đukić

Na skupu je, kako se dodaje u saopštenju, data bezrezervna podrška listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” i potvrđeno da je 130 opštinskih i gradskih odbora PUPS-a širom Srbije “akciono osposobljeno i da spremno ulaze u završnu fazu predstojećih izbora na svim nivoima”.

Teme