BETA

‘Milenijum tim’ u poslu korićenja tri novopazarske reke, vrednom oko 25 miliona evra

‘Milenijum tim’ u poslu korićenja tri novopazarske reke, vrednom oko 25 miliona evra


Životna sredina
| Izvor: Beta
| 23.01.2024

|
access_time
13:20

Posao korićenja više od sedam kilometara obala novopazarskih reka Raške, Jošanice i Trnavice poveren je tročlanom konzorcijumu, a ukupna vrednost, definisana ugovorom je blizu 25 miliona evra, objavio je danas radio Sto plus.

Kako je objavljeno na sajtu Republičke direkcije za vode, korićenje tih reka povereno je konzorijumu koji čine kompanije “Milenijum tim” i “Jadran” iz Beograda i “HSV” iz Vlasotinca.

Tender je bio podeljen u tri partije (lota), a najvrednija se odnosila na korićenje oko 2.500 metara Raške reke koji će koštati blizu 13,8 miliona evra. Radovi na korićenju 3,5 kilometra obale Trnavice vredni su više od 7,8 miliona evra, a kilometra obale Jošanice više od 3,3 miliona evra.

Ukupno ugovorena vrednost posla je 24.996.000 evra, a sredstva su obezbeđena kod Svetske banke.

Na sajtu Republičke direkcija za vode nema podataka o tome da li je bilo i drugih ponuđača na tenderu, raspisanom 6. septembra prošle godine.

Nastavak projekta korićenja obala reka, koje protiču kroz Novi Pazar, najavljen je u novembru 2022. godine, prilikom posete predstavnika Javnog preduzeća “Srbijavode” tom gradu.

Direktor tog javnog preduzeća Goran Puzović rekao je tada da bi radovi trebalo da počnu u martu 2023. godine i da bi trebalo da traju tri godine.

“Time ćemo staviti Novi Pazar na listu bezbednih gradova za život u Srbiji, a uz još neke radove i mere koje planiramo on će biti jedan od integralno zaštićenih gradova”, rekao je tada Puzović.

Desetak dana nakon te najave ove tri reke su se izlile, kao i dva meseca kasnije, kada su se dve osobe utopile u nabujaloj Trnavici.

Teme