BETA

Kina jača zaštitu i obnavljanje vlažnih područja

Kina jača zaštitu i obnavljanje vlažnih područja


Životna sredina
| 02.02.2024

|
access_time
15:20

Fotografija dronom napravljena 31. januara 2024. pokazuje pogled na zaleđene plimne potoke u vodnom području ušća reke Liaohe u Panđinu, severoistočna kineska provincija Liaoning. (Sinhua/Jang Ćing)

PEKING – Kina će sveobuhvatno pojačati napore u zaštiti i obnavljanju vlažnih područja ciljanim merama, rekao je Juan Điming, zvaničnik Nacionalne uprave za šumarstvo i travnjake povodom obeležavanja 2. februara, Svetskog dan vlažnih područja.

Kako prenosi Sinhua, on je rekao da će zemlja pomoći u uspostavljanju više vlažnih područja od međunarodnog značaja i razvoju više međunarodno priznatih gradova u vlažnim područjima, istovremeno promovišući razvoj sistema za praćenje i nadzor nacionalnih parkova u vlažnim područjima.

Kina je poslednjih godina kontinuirano jačala zaštitu vlažnih područja i zemlja se sada može pohvaliti sa 56,35 miliona hektara vlažnih područja.

.Među njima su 82 vlažna područja od međunarodnog značaja, 58 vlažnih područja od nacionalnog značaja, 903 nacionalna parka i 13 međunarodno priznatig gradova u vlažnim područjima, rekao je Juan. 

Teme