BETA

Brnabić: Kompanija Toyo Tire može da računa na podršku Vlade

Brnabić: Kompanija Toyo Tire može da računa na podršku Vlade

Brnabić je, nakon sastanka sa generalnim direktorom japanske kompanije “Toyo Tire” Takašijem Šimicuom, istakla činjenicu da je ova japanska kompanija u Srbiji osnovala svoj prvi proizvodni pogon, sa sedištem u Inđiji.

“Srbija pojačano investira u razvoj i primenu veštačke inteligencije i IT tehnologija u industriji, što se pozitivno odražava na saradnju sa japanskim i svim svetskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji”, rekla je Brnabić, saopštio je njen kabinet.

Šimicu je istakao značajan napredak fabrike “Toyo Tire” u Inđiji, koja je svečano otvorena 2022. godine, a vrednost investicije iznosila je skoro 400 miliona evra.

On je ocenio da ova fabrika može da se pohvali besprekornim kvalitetom proizvoda, koji se najviše izvoze na tržišta Sjedinjenih Američkih Država, Кanade i Evropske unije.

Šimicu je izneo zadovoljstvo povodom uspešne saradnje sa Univerzitetom u Novom Sadu, i najavio je dodatna ulaganja i investicije u Srbiji.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Japana u Srbiji Imamura Akira.

Japanska kompanija “Toyo Tire Corporation” je jedan od najvećih svetskih proizvođača automobilskih guma, osnovana 1945. godine.