BETA

Dačić uputio saučešće supruzi bivšeg kanadskog premijera Brajana Malrunija

Dačić uputio saučešće supruzi bivšeg kanadskog premijera Brajana Malrunija

“Uvažena Mila, primite izraze iskrenog i dubokog saučešća zbog nenadoknadivog gubitka supruga i oca porodice Malruni, 18. premijera Кanade, svetskog lidera, ali i srpskog zeta, koji je podržavao srpsku zajednicu u Кanadi, uvažavajući napore Dimitrija Pivničkog, oca svoje voljene supruge Mile da se podignu zadužbine, kao što je crkva Svete Trojice u Montrealu”, napisao je Dačić.

Dačić je naveo da se Srbija seća poslednje posete Malrunija Beogradu, 2019. godine, kada je njegovoj supruzi uruči priznanje Ministarstva spoljnih poslova Srbije – Vitez Svetosavskog pacifizma.

Tada je, podsetio je Dačić, predstavljena knjiga “Milina zemlja predaka – porodica Pivnički u istoriji Novog Bečeja”.

“Bilo je dirljivo gledati radost i ponos na licu svetskog lidera, koji je bio ponosan na svoju ženu sa kojom je osnovao porodicu. U ovim teškim trenucima, uveravam Vas da zemlja Vaših predaka Srbija saučestvuje u bolu porodica Malruni i Pivnički i izražava najdublju zahvalnost Brajanu za sve što je učinio za srpski narod”, dodao je Dačić.

Malruni, premijer Kanade od 1984. do 1993. godine, umro je juče u SAD u 85. godini života. Obeležio je kanadski politički život 1980-ih, posebno potpisivanjem sporazuma o slobodnoj trgovini sa SAD, kojem se kasnije pridružio i Meksiko.