BETA

Jovanović (CLS):Radnici beogradskog Parking servisa angažovani u izbornoj kampanji vladajuće partij

Jovanović (CLS):Radnici beogradskog Parking servisa angažovani u izbornoj kampanji vladajuće partij


Politika
| 21.03.2024

|
access_time
09:10

Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović izjavio je danas da ih je više zaposlenih u “Parking servisu” u Beogradu kontaktiralo navodeći da je veliki broj njihovih kolega angažovan u izbornoj kampanji vladajuće partije.

Jovanović je u pisanoj izjavi ukazao da je reč o oko 10 odsto zaposlenih u tom javnom komunalnom preduzeću.

Uglavnom se radi o zaposlenima na određeno vreme, ugovorcima, ali i o jednom broju stalno zaposlenih radnika, rekao je on.

“Parking servis je školski primer kako ne treba raditi i kako se javno preduzeće zloupotrebljava u stranačke svrhe. Direktor Andrija Čupković je koordinator vladajuće partije za gradske opštine Mladenovac, Grocku i Surčin, dok je izvršni direktor Miloš Petrović i zvanično predsednik odbora stranke na vlasti za Mladenovac, a ujedno i glavni organizator stranačkih aktivnosti zaposlenih u ovom javnom preduzeću”, naveo je Jovanović.

Dodao je i da “Parking servis” inače duguje gradskom budžetu 165 miliona dinara na osnovu neuplaćene dobiti, što je, kako je ocenio “posebna sramota i apsolutno nedopustivo”.

“Centar za lokalnu samoupravu se dosledno zalaže za departizaciju i profesionalizaciju gradske uprave, kao i za strogo poštovanje Zakona o javnim preduzećima koji propisuje nespojivost stranačke funkcije i funkcije u javnim preduzećima”, rekao je Jovanović.

Teme