BETA

Lazović i u skupštinskoj sali zatražio izbore, Dveri podržale

Lazović i u skupštinskoj sali zatražio izbore, Dveri podržale


Politika
| 05.09.2023

|
access_time
11:20

Poslanik Zeleno levog fronta Radomir Lazović ponovio je u Skupštini Srbije da će se današnja sednica neće održati dok opozicija ne dobije odgovor na zahtev za raspisivanjem vanrednih beogradskih i parlamentarnih izbora.

Lazović je istakao da bi ti izbori trebalo da budu održani do kraja godine i da je to jedini način da se izađe iz krize.

“Na dnevnom redu danas su važna pitanja, jedno od najvažnijih je rebalans budžeta, zakoni o obrazovanju i bezbednosti saobraćaja, ali mi ne možemo da nastavimo kao da se ništa nije desilo, ne možemo da zaboravimo 19 ubijenih i činjenicu da školska godina počinje sa strahom i neizvesnošću”, rekao je Lazović.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić takođe je ponovio da je vladajuća većina oduševljena predlogom da se ide na izbore.

“Obavestićemo Vladu i predsednika (Srbije) i dobićete odgovor u najkraćm roku. A što se tiče pretnji da ćete da sprečite penzionere i majke da dobiju novac, to je nasilje. A izbori su odlična ideja, dobićete odgovor brzo i bićete zadovoljni odgovorom”, rekao je Orlić.

Poslanik Dveri Ivan Kostić pozdravio je zahteve dela opozicije da se raspišu izbori i zatražio što hitniji odgovor.

On je pitao Orlića kada će zakazati vanrednu sednicu o Kosovu i Metohiji.

U nastavku sednice je poslanik sa liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” Milija Miletić postavio pitanja o problemima u poljoprivredi.

Teme