BETA

Šangaj razvija komunikacionu mrežu pune pokrivenosti za letove na malim visinama

Šangaj razvija komunikacionu mrežu pune pokrivenosti za letove na malim visinama

Prema smernicama, koje je objavila Šangajska uprava za komunikacije, grad će tokom trogodišnjeg perioda postepeno dostići pokrivenost 5G-A mrežom, poboljšanom verzijom 5G mreže, prenosi agencija Sinhua.

Šangaj podstiče telekomunikacione kompanije da obezbede komunikacionu mrežu sa ultra-visokim propusnim opsegom, ultra-malim periodom kašnjenja i obimnim vezama za letove na malim visinama, navodi se u smernicama.

Štaviše, Šangaj ima za cilj da promoviše inovativnu primenu ekonomije na malim nadmorskim visinama, uključujući postizanje obimne primene ekonomije na malim visinama u hitnom spasavanju u vazduhoplovstvu i distribuciji logistike do 2026. godine. Grad će uspostaviti redovne rute na malim visinama u svrhe poput distribucije logistike.

Što se tiče industrije, Šangaj će proširiti aplikacije za spasavanje u hitnim slučajevima kao što su gašenje požara u vazduhoplovstvu, spasavanje u vazduhoplovstvu, javno zdravlje i telekomunikacije za hitne slučajeve.

Fokus će takođe biti stavljen na distribuciju logistike u vazduhoplovstvu, na vladine poslove i urbano upravljanje na malim visinama, na električno vertikalno poletanje i sletanje, na aplikacije za vazdušni saobraćaj, uključujući poslovna putovanja i privatne čartere, osim tradicionalnih aplikacija kao što su geološka istraživanja, zaštita poljoprivrede i šumarstva.