BETA

Kina u septembru domaćin globalnog foruma o produbljivanju saradnje u saobraćaju

Kina u septembru domaćin globalnog foruma o produbljivanju saradnje u saobraćaju


Ekonomija
| 29.08.2024

|
access_time
17:15

Fotografija snimljena dronom 30. jula 2024. prikazuje električni voz sa više jedinica na novoj brzoj pruzi koja povezuje Hangdžu i Vendžu u Tajdžuu, u istočnoj kineskoj provinciji Džeđijang. (Foto: Vang Huabin/Sinhua)

Globalni forum održivog transporta 2024 biće održan u Pekingu 25. i 26. septembra, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja Kine, prenosi agencija Sinhua.

Forum, pod nazivom “Održivi transport: logistika koja povezuje svet”, ima za cilj da podstakne globalnu saradnju i da promoviše razvoj bezbednog, udobnog, efikasnog, zelenog, ekonomičnog, inkluzivnog i otpornog transportnog sistema, dodalo je Ministarstvo.

Očekuje se da će učesnici zajednički predstaviti niz praktičnih rezultata tokom foruma, uključujući inicijative vezane za primenu Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj 2030 i za promovisanje održivog razvoja saobraćaja.

Na Forumu će takođe biti više tehničkih tura koje će prikazati kineska inovativna dostignuća u oblasti održivog transporta. Te ture će pokriti oblasti kao što su autonomna vožnja i pametna logistika, ruralni putevi i gradsko-ruralni prevoz putnika, i međunarodni aerodromi i železnički tranzit.

Teme