Apatin: Udruženje građana „Bez straha“ bojkotuje izbore 2020.

Udruženje građana „Bez straha“ iz Apatina saopštilo je da je donelo jednoglasnu odluku da će bojkotovati izbore 2020. godine na svim nivoima.

Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Razlozi za ovakvu odluku su, navodi se u saopštenju, i više nego jasni.

„Srpska napredna stranka nas uvodi u totalitarizam, gde je svaka konstruktivna kritika dočekana ‘na nož’, sveti se onima koji su učestvovali u protestima ili podržali bilo kakvu kritiku vlasti čak i jednim lajkom na društvenim mrežama, novinari koji ne pišu hvalospeve o navodnim uspesima SNS-a se stigmatizuju, ostaju bez posla, a čest je slučaj da se vrši pritisak na medije kroz prijave raznoraznim inspekcijama, o odsustvu finansiranja da ne govorimo“, navodi „Bez straha“.

Kao jedan od razloga ističu i finansiranje medija po principu „ko više ocrni opoziciju, dobije više novca“.

„Aleksandar Vučić i njegovo saradnici su prisutni u medijima 24/7 gde se konstantno izgovaraju laži i obećanja koja nikada nisu ispunjena. Jedan od najvećih problema je zloubotreba biračkih spiskova od strane aktivista SNS-a prilikom skupljanja ‘kapilarnih glasova’, zatim kupovina glasova, zloupotrebe najsiromašnijih građana deljenjem paketa sa nekoliko namirnica, pretnje zaposlenima na određeno, pritisci na zaposlene u javnim preduzećima i ustanovama kako prilikom glasanja tako i prilikom odvoženja na mitinge podrške Aleksandru Vučića“.ističe se u saopštenju.

Tome dodaju otmice odbornika za koju navode da su dogodila u Apatinu 2016 godine, zatim zloupotrebu dece u političke svrhe, kao što je otvaranje jaslica u Apatinu ove godine, zloupotreba javnih resursa u stranačke svrhe bez ikakve reakcije institucija koji bi trebalo da budu nezavisne kao što je tužilaštvo, odbacivanje krivičnih prijava ili zastarevanje postupaka protiv ljudi bliskih SNS- u.

„Ne želimo da damo legitimitet ovakvoj vlasti učešćem u kvazi izborima koji su sve samo nisu demokratski a ni civilizacijski“, ističu iz „Bez straha“.

Ne sumnjaju, dodaju, da će Aleksandar Vućić na narednim izborima imati i svoju „lažnu“ opoziciju i na taj način stvoriti privid demokratskih i fer izbora, a sve ostale optužiti da se izbora plaše.

„Lažnom opozicijom i lažnim protivnicima smatramo one koji godinama žive od politike, a nikada nisu uradili ništa konkretno ili su stvoreni kako bi odvukli glasove, a što ide u prilog SNS- u.Tu svakako spadaju Srpska radikalna stranka, LSV Nenada Čanka, LDP Čedomira Jovanovića, Pokret za očuvanje Kraljevine Srbije(POKS), Srpska desnica Miše Vacića“, naglašava ovo udruženje građana.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.