Bastać: Socijalisti ne mogu da izađu iz vlasti u kojoj nisu bili

Predsednik SPS Ivica Dačić odlučio da se njegovi poslanici povuku sa funkcija u opštini Stari grad

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić najavio je da će odbornici SPS na prvoj sledećoj sednici Skupštine opštine Stari grad podneti ostavke na izvršne funkcije i istupiti iz koalicije koja čini vlast u toj opštini.

Foto: Miroslav Dragojević

Predsednik opštine Stari grad i član Predsedništva opozicione Stranke slobode i pravde Marko Bastać na to odgovara da je zanimljivo da pojedinci u SPS tek nakon tri i po godine mandata pominju da su u nekakvoj koaliciji na opštini Stari grad.

– Kao i do sada, naglašavam da ne mogu da izađu iz vlasti u kojoj nikada nisu bili. Mada, razumem i razlog za ovakav koperfildski potez. Naterao ih je Vučić Aleksandar da se pozabave iluzionističkim potezima. To je isto kao kada mađioničar vadi zeca iz šešira, a zec nikada nije bio u šeširu. Koliko znam, odbornici na Starom gradu su ljudi sa integritetom i ne žele da daju podršku Vesić Goranu u još jednom kriminalnom aktu kojim pokušava da promeni izbornu volju građana – navodi on.

Kako dodaje, ta praksa koja se odomaćila u Srbiji poslednjih sedam godina već je izazvala negativne komentare u Savetu Evrope i jedan je od razloga što Srbija ima status delimično slobodne države.

– Ako i pored svega neko odluči da postane saučesnik Vesić Gorana, onda je to njegova lična stvar, ali važno je da shvati da siledžijska promena vlasti na Starom gradu neće proći – ukazuje Bastać.

Dačić je za list Kurir rekao da nema dileme da će odbornici iz redova koalicije SPS-Jedinstvena Srbija podneti ostavke. Prema pisanju Kurira, troje od četvoro odbornika SPS će izaći iz koalicije. Šef beogradskog odbora SPS Nikola Nikodijević rekao je da je dogovoreno da se troje odbornika SPS povuče iz vlasti na Starom gradu, ali da to neće promeniti odnos snaga, jer vlast ne zavisi od socijalista.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.