Berlin:Protest protiv sanitarnih mera


U Berlinu su danas počeli da se okupljaju demonstranti na skupu pod nazivom “Kraj pandemije dan slobode”, a medju njima su oni koji se protive restriktivnim merama protiv epidemije korona virusa.

Skup se održava dok u Nemačkoj vlada rastuća zabrinutost zbog ponovnog širenja virusa. 

Demonstranti su uz zvižduke i povike, medju kojima su neki nosili maske, prošetali ulicama Berlina do jednog parka gde se očekuje dalje okupljanje. 

Na protestu su transparenti “Korona, lažna uzbuna”, “Primorani smo da nosimo brnjicu” i “Prirodni otpor umesto vakcine”. Neki demonstranti uzvikuju “Mi smo ovde, mi smo glasni jer nam je oduzeta sloboda”.

Medju demonstrantima koji se protive sanitarnim merama ima ljudi raznih opredeljenja, od pristalica teorija zavera do simpatizera desničara populista.

U Nemačkoj je krajem aprila počelo ublažavanje mera protiv epidemije korona virusa, ali i dalje moraju da se nose maske i drži fizičko odstojanje u javnom prevozu i prodavnicama. 

Poslednjih nedelja u Nemačkoj su se pojavila nova žarišta zaraze tako da su zvaničnici upozorili na poštovanje sanitarnih mera.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.