Brnabić za Blic: Vučić naložio da se ispita moguća špijunska afera sa ruskim agentom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je za Blic da se Vojno bezbednosna agencija (VBA) bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome.

“Razgovarala sam s predsednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno bezbednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas”, rekla je Brnabić za Blic.

Ona kaže da očekuje sve informacije tokom dana. “Predsednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavesetiće nas o rezultatima istrage”, zaključila je Brnabić.

List navodi da je ovim potrdjeno njegovo današnje pisanje da je “ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter šokantnog snimka, na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije”.

Snimak je 17. novembra objavljen na Jutjubu, njegova autentičnost potvrdjena je za Blic, a potvrdio ga je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Tviter nalogu.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.