Dačić razgovarao sa ambasadorima Srbije o spoljnopolitičkim prioritetima

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorima Srbije, saopšteno je iz tog Ministarstva.

Dačić sa ambasadorkom Misije Srbije u Unesku Tamarom Rastovac Siamašvili Foto: MSP

Šef srpske diplomatije razgovarao je s ambasadorkom Misije Srbije u Unesku Tamarom Rastovac Siamašvili, ambasadorkom Srbije u Češkoj Verom Mavrić i ambasadorom Srbije u Iranu Draganom Todorovićem.

Tokom odvojenih sastanaka sa ambasadorima Srbije, on je detaljno informisao naše ambasadore o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o jednostranim aktima Prištine koji su doveli do prekida dijaloga i razgovora, ali i do blokade Briselskog procesa i dolaženja do kompromisnog rešenja.

Takođe, dodaje se u saopštenju, Dačić preneo je ambasadorima Srbije razgovore s najvišim zvaničnicima drugih zemalja koje je imao u proteklom periodu.

On je ponovio spoljnopolitičke prioritete Srbije i naložio pojačano angažovanje ambasadora u skladu sa nacionalnim interesima Srbije.

Ambasadori su detaljno izložili Dačiću situaciju u zemljama u kojima predstavljaju Srbiju, s posebnim osvrtom na bilateralne odnose Srbije sa datim zemljama, ali i o pojačanim aktivnostima u cilju jačanja pozicije Srbije na multilateralnom planu, posebno u predstojećem periodu kada Priština aplicira za članstvo u brojnim međunarodnim organizacijama.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.