Djordjević: Sve žene u Srbiji imaju jednaka prava bez obzira gde žive

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Djordjević povodom obeležavanja Medjunarodnog dana žena na selu, 15. oktobra, posetio je u selu Crna Bara Udruženje žena “Crnobarke” i rekao da žene na selu nisu zaboravljene i da Srbija posvećuje posebnu pažnju unapredjenju uslova života i rada toj kategoriji stanovništva, saopštilo je to Ministarstvo.

On je rekao da Ministarstvo već nekoliko godina pruža finansijsku podršku udruženjima koja se bave ovom problematikom, sa ciljem ekonomskog osnaživanja žena na selu, posebno onih sa iskustvom nasilja, te je to bio slučaj i sa podrškom koju je Ministarstvo pružilo Udruženju žena “Crnobarke”.

“Resor kojim rukovodim svakodnevno se zalaže za poboljšanje njihovih uslova života i rada bilo gde da žive, na selu ili u gradu, sve žene su jednake”, rekao je Djordjević.

Dodao je da je “svaka žena dama, da je nečija ćerka, sestra ili majka, a pre svega gradjanka Srbije”.

“One zaslužuju podjednake mogućnosti kao i muškarci, a zakonodavni okviri im garantuju prava i zaštitu, baš kao i muškarcima”, kazao je Djordjević.

Prema njegovim rečima, zakonski okviri nisu dovoljni za poboljšanje života žena na selu već o problemima sa kojima se ove žene susreću mora javno da se priča i više medijski isprati, jer problemi žena na selu nisu isti kao oni sa kojima se susreću one koje žive u gradu.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.