Djurić: U Briselu samo o normalizaciji života gradjana, uzajamnog prizanja neće biti

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas, uoči tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, da uzajamno priznanje Srbije i Kosova nikad neće biti na agendi.

“U okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine razgovara se o raznim aspektima normalizacije odnosa i stvaranju uslova za normalan život gradjana na Кosovu i Metohiji, ali uzajamno priznanje nikada nije bilo niti će biti na agendi”, rekao je Djurić, u pisanoj izjavi.

On je dodao da “predsednik vlade privremenih institucija samouprave u Prištini Avdulah Hoti ponovo plasira lažne vesti sa ciljem da potkopa napore za nastavak dijaloga”.

“Hoti može, kao i do sada, isključivo da drži monologe na tu temu, ali dijaloga o tome neće biti”, rekao je Djurić

Kako je naveo, “predstavnici Prištine su za nas predstavnici privremenih institucija samouprave naše južne pokrajine, i tako ćemo i nadalje nastaviti da ih tretiramo, u želji da srpski i albanski narod iznadju modalitete za jačanje poverenja u miran i produktivan suživot”.

On je naveo da će Srbija, “zbog sve učestalijih provokacija Prištine i lažnih informacija o sadržaju i ciljevima dijaloga” od Evropske unije, kao posrednika u razgovorima, zatražti da reaguje ovim povodom i stane na put plasiranju dezinformacija.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.