Dobrica Veselinović pozvan na odsluženje kazne zatvora

Aktivista Inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović dobio je nalog za odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 20 dana, saopštila je ta Inicijativa.

Foto: Ne davimo Beograd

„Nastavljaju se pravni pritisci na aktiviste inicijative Ne davimo Beograd. Ovoga puta, na meti se našao Dobrica Veselinović koji je proglašen odgovornim za organizaciju jednog od protesta povodom rušenja u Hercegovačkoj ulici 2016. godine. Uprkos tome što je Inicijativa platila kaznu na koju je osuđen, Dobrici je izdat nalog za odsluženje zatvorske kazne u trajanju od 20 dana“, navodi se u saopštenju.

Ističu da su aktivisti inicijative Ne davimo Beograd godinama meta naprednjačkih vlasti i da se protiv njih vodi više od 30 sudskih procesa.

„Zajedno sa medijskim blaćenjem, ovi procesi deo su kontinuiranih političkih pritisaka kako bi se građani zastrašili, a inicijativa odustala od suprotstavljanja otimačini koju sprovodi korumpirana partijska elita.Inicijativa je do sada uvek uspevala da stane u zaštitu svojih aktivista koji se nađu na udaru vlasti solidarno plaćajući kazne na koje su oni osuđeni i sprečavajući teže posledice po ljude koji ne žele da ćute. Ovo je prvi put da, uprkos tome što je kazna plaćena još u maju 2019. godine, aktivisti budu pozvani i na odsluženje zatvorske kazne“, dodaju u saopštenju.

 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.