Đukanović odbacio ocene o nelegalnim aktivnostima u Sarajevu

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, kazao je da su tvrdnje o njegovoj umešanosti u ilegalne poslove u Sarajevu, objavljene u beogradskom listu “Glas javnosti”, konstrukcije tog medija kojom se želi podstaći “utisak beznađa i bezakonja u Crnoj Gori”.

On je novinarima u Kotoru u petak uveče rekao da je cilj da se građani motivišu da na izborima okrenu leđa njegovoj Demokrtaskoj partiji socijalista.

“Iz veoma dobro obaveštenog izvora iz Beograda, veoma bliskog vrhu vlasti, dobio sam informaciju da je ‘Glas javnosti’ dobio zadatak da bude lansirna rampa iz Beograda za ono što su anticrnogorski interesi ne samo velikosrpskog nacionalizma nego i ruskog imperijalizma”, rekao je predsednik.

“Takav zadatak je dobio i jedan odgovoran čovjek iz bezbedonosnog sektora u Srbiji, dakle čovek broj 2 u BIA, Marko Parezanović, koji je nominalno deo bezbedonosnog sistema Srbije, a suštinski najeksponiraniji ruski agent u Srbiji”, izneo je Djukanović.

Dalje je rekao da je Parezanović “dobio zadatak da kontinuirano kreira i usmerava upravo preko ‘Glasa javnosti’ najgore moguće neistine o Crnoj Gori, s ciljem da te neistine budu prihvaćene i u drugim petparačkim medijima i u Srbiji i u Crnoj Gori kako bi se ostvario efekat o kom sam već govorio” kazao je Đukanović.

On je medjutim rekao da to nije iznenađenje jer već od ranih 1990-ih godina takva praksa postoji u nekim medijima u Crnoj Gori i izvan nje.

“To su mediji koje uglavnom vode neki anticrnogorski interesi koji ne vide Crnu Goru kao samostalnu, suverenu državu, i koji pokušavaju da stvore atmosferu beznađa u Crnoj Gori da bi došlo do promene vlasti, jer veruju da bi kroz promenu vlasti mogli brže Crnu Goru da navedu na taj povratak unatrag. I u tome je poenta”, izjavio je predsednik.

“Nije u pitanju samo jedan medij, to je jedna prilična lepeza medija i u Crnoj Gori i van Crne Gore”, kazao je Đukanović novinarima u Kotoru, prenose podgorički mediji.

“Glas javnosti” objavio je sredinom ove nedelje tvrdnje Arbina Cibra, koga su predstavili kao bivšeg telohranitelja bosanskohercegovačkog političara i novinara, Fahrudina Radončića, poznatog kao utemeljitelja lista “Dnevni Avaz”, o navodnoj povezanosti Đukanovića sa švercom droge i njegovim ilegalnim poslovima sa Radončićem i Naserom Keljmendijem.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.