Dveri: Hrvatska ponižava Srbe, a Srbija ne preduzima ništa

Pokret Dveri pozvao je danas Vladu Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova da nakon poslednjih napada na Srbe u Hrvatskoj, „pod hitno“ naprave strategiju odnosa sa tom državom i o tome upoznaju međunarodnu zajednicu kako bi Srbi u Hrvatskoj mogli da žive „normalno i bez straha“.

Foto: Logo

Navodeći da u bilateralnim odnosima sa Hrvatskom postoji „mnogo otvorenih pitanja na koje državno rukovodstvo Srbije ne daje nikakav odgovor i rešenje“, potpredsednik Dveri Ivan Kostić upitao je „šta još treba da se desi da Vlada Srbije uradi nešto konkretno u cilju zaštite svojih sunarodnika koji su svakodnevno izloženi nevidjenim pritiscima u državi koja je član EU“.

„Prebijanje srpske omladine, veličanje ustaštva na kulturnim manifestacijama, prekrajanje i falsifikovanje istorije od strane najviših državnika Hrvatske, nepoštovanje evropskog zakonodavstva po pitanju poštovanja nacionalnih manjina, kao i nagomilani problemi proistekli iz etničkog čišćenja počinjenog nad Srbima u Krajini devedesetih godina 20. veka, jedan su od najozbiljnijih političkih problema koje vlast u Srbiji danas mora pod hitno rešavati“, naveo je Kostić a prenele Dveri.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.