Gradjanski demokratski klub Demokratske stranke traži oslobadjanje novinarke

Gradjanski demokratski klub Demokratske stranke (DS) zatražio je danas da se novinarka Ana Lalić oslobodi iz pritvora, saopštila je informativna služba Demokratske stranke (DS).

Lalićeva je uhapšena zato što je pisala da medicinsko osoblje u KC Vojvodina nema zaštitu protiv korona virusa.

“Novinarka Ana Lalić se bavi profesionalno svojim poslom. Ona govori u ime lekara i sestara koji nemaju zaštitu. Od njenih reči kojima prenosi istinu o stanju u KBC Vojvodine vlastodršci se brane slepom silom”, navodi se u saopštenju.

Oni su upozorili da Srbija još uvek ima svoj Ustav.

“U ovom dramatičnom trenutku po sve nas potrebno je da čestiti i istinoljubivi ljudi dignu glas protiv ogoljene represije kojom se prikriva nesposobnost i neodgovornost. U ime Ustava i civilizacije u Srbiji Ana Lalić mora biti na slobodi. Priberite se odmah! Pustite je smesta! Prestanite s progonom!”, navodi se u saopštenju DS.

Zahtev su potpisali Vesna Rakić Vodinelić, Dušan Petričić, Vesna Pešić, Dragoljub Bakić, Zoran Lutovac, Galina Ognjanov, Vida Petrović Škero, Biljana Stojković, Djordje Pavićević, Danilo Šuković, Dragoljub Gaša Popović, Dragor Hiber, Snježana Milivojević, Savo Manojlović, Gojko Božović, Igor Ginzberg, Žarko Trebješanin, Mikloš Biro, Danilo Šuković, Gordana Matković, Slobodan Prvanović i Ljubomir Jacić.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.