Janko Veselinović: Partnerstvo SNS-a i HDZ-a u sludjivanju naroda

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas da je najnovije zaoštravanje nacionalističke retorike predstavnika centralne vlasti u Hrvatskoj i Srbiji “dobro isprobana metoda podizanja tenzija pred nastupajuće izbore”.

“Oslobadjanje od odgovornosti lica koja su razbijala ćirilične table u Vukovaru, profašistička retorika i gestovi gradonačelnika Vukovara, člana HDZ-a (Hrvatske demokratske zajednice), nalaze na adekvatne odgovore režima u Srbiji kroz postavljanje spornih obeležja i druge manifestacije čime se gradjani odvraćaju od svakodnevnih životnih tema”, naveo je Veselinović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, predsednici Srbije i Hrvatske, Aleksandar Vučić i Kolinda Grabar Kitarović nisu doneli nikakve pomake u rešenju spornih pitanja izmedju dve države i dva naroda, već su kroz nekoliko susreta “pokazali sav amaterizam u rešavanju tako važnih pitanja”.

“Svojim svakodnevnim činjenjem vuku oba naroda u mržnju i zajedničko propadanje”, rekao je Veselinović i ocenio da je “sve to dogovoreno”.

Veselinović je rekao da je nacionalistička retorika predsednika dve zemlje samo “izborni manevar da osiromašene gradjane odvrate od tema kao što su propadanje države, ukidanje institucija i demokratije”.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.