Jedan od pet miliona: Izlazimo na izbore ako Nova stranka i SMS ne proglase bojkot u narednih 7 dana

Aktivistkinja pokreta “Jedan od pet miliona” Valentina Reković rekla je da će taj pokret izaći na predstojeće parlamentarne izbore, ukoliko potpisnice Sporazuma sa narodom Nova stranka i Stranka moderne Srbije (SMS), kako je kazala, “ne održe svoju reč” i ne proglase bojkot u narednih sedam dana.

Ona je na konferenciji za novinare navela da će taj pokret “blokirati ulazak u parlamenti” te dve stranke, ukoliko ne proglase bojkot u narednih sedam dana.

“Pošto oni nisu proglasili bojkot, imaju nameru da učestvuju na izborima, mi ćemo blokirati njihov ulazak u skupštinu posle ovih izbora, tako što će pokret ‘Jedan od pet miliona’ izaći na izbore”, izjavila je Reković, odgovarajući na pitanje novinara šta predstavlja “blokada njihovog ulaska u parlament”.

Ona je rekla da je taj pokret “inicijator sporazuma i inicijator bojkota” i podsetila je da su “rekli da će braniti svaki taj potpis”, kao i da je to “poslednji stub odbrane svakog potpisa”.

“To je naša odgovornost i obaveza, zato što smo inicijatori sporazuma. Jedino tako ga možemo odbraniti”, ocenila je aktivistkinja pokreta.

Reković je, odgovarajući na pitanje novinara da li je ovo “neka vrsta pretnje”, rekla da to nije nikakva pretnja, već je “odgovorno ponašanje, da se poštuje data reč i sporazum sa narodom”.

“Postoje potpisnici Sporazuma sa narodom koji su proglasili bojkot, iako su mislili da do nas neće doći informacija da se spremaju za izlazak na lokalne izbore, pokret ‘Jedan od pet miliona’ će izaći na lokalne izbore ukoliko u roku od sedam dana oni ne obustave sve aktivnosti priprema izlaska na lokalne izbore”, dodala je Reković.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.