Jedan od pet miliona: Nije bilo nikakvih incidenata kod Hrama tokom šetnje za Olivera Ivanovića

Pokret “1 od 5 miliona” saopštio je da tokom sinoćne šetnje za Olivera Ivanovića nije bilo nikakvih incidenata,  da navodi koje je objavio “Informer” na svojoj internet stranici nisu tačni i da predstavljaju “napade glasila Aleksandra Vučića”.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima piše da su pripadnici policije bili prisutni sve vreme dok je šetnja trajala, pa i u delu posete hrama Svetog Save, i da ukoliko je bilo nekakvih incidenata oni o tome treba da obaveste javnost. Pokret traži od policije, odnosno od osobe zadužene za javni red i mir, koja je bila prisutna šetnji i ostala do njenog kraja, da se oglasi i “javno istupi sa time da li je na šetnji za Olivera Ivanovića bilo bilo kakvih incidenata ili je ovo samo medijska propaganda Dragana J. Vučićevića i Aleksandra Vučića”.

U saopštenju se navodi i da su učesnici protesta od obezbedjenja hrama Svetog Save sinoć “dobili odgovor da je zapravo problem bio u elektronskom sistemu koji kontroliše vrata, a da je kvar nastao u potpunosti nevezano za sinoćnu šetnju koja je prošla bez ijednog incidenta, dostojanstveno i mirno”.

Na internet stranici Informera objavljeno je da su “pripadnici pokreta “1 od 5 miliona” održali protest u Beogradu šetnjom do hrama Svetog Save i tom prilikom napravili lom”. Prema Informeru, tom prilikom učesnici protesta su “izvalili vrata koja su više od devet metara visoka i potencijalno ugrozili mozaik koji je u izradi a koji ne trpi pad temperature ispod pet stepeni”.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.