Kosovo: Izvinjenje odlazećem britanskom ambasadoru Roriju O’Konelu zbog netačnih navoda u saopštenju

Kosovsko Ministarstvo za evropske integracije, koje predvodi Durate Hodža, uputilo je izvinjenje odlazećem britanskom ambasadoru Roriju O’Konelu zbog netačnih navoda u saopštenju za javnost koje je Ministarstvo objavilo posle sastanka sa ambasadorom, javlja Kosovo onlajn.

Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Ambasador O’Konel je posredstvom Fejsbuka u celini demantovao navode objavljene u tom saopštenju i naglasio da o pitanjima koja su navedena u saopštenju Ministarstva – nije razgovarano.

O’Konel je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je pitanje dijaloga između Kosova i Srbije važna tema i za Kosovo i za ceo region, zbog čega je potrebna međunarodna umešanost i zato je Kvinta pozvala na njegovo obnavljanje, dok pitanje izbora zavisi od Kosova, da li će ih raspisati ili neće.

„Pročitao sam ‘komentatore’ koji tvrde da je izjava Kvinte bio poziv na formiranje nove vlade bez izbora. Zašto novine štampaju svoje gluposti a da nas ne pitaju šta mislimo? Nije ni čudo što se građani Kosova često osećaju neinformisani“, napisao je O’Konel.

On je naglasio da je „ponovno pokretanje dijaloga i zaključivanje sveobuhvatnog sporazuma u interesu su Kosova i celog regiona“. „Zato vaši prijatelji žele da budete spremni da što pre ozbiljno razgovarate „, poručio je britanski ambasador u demantijusaopštenja koje je objavilo ksovsko ministarstvo, a prenosi Kosovo onlajn.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.