Kosovo: Kompletirana dokumentacija za medjunarodnu poternicu za Radojičićem

Kosovski ministar pravde u ostavci Abeljard Tahiri je danas saopštio da je kompletirana i poslata dokumentacija za raspisivanje medjunarodne poternice za Milanom Radoičićem, osumnjičenim za umešanost u ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića, preneli su danas kosovski mediji.

Kosovski mediji su danas objavili da je 16. avgusta za Radoičićem, koji se nalazi u bekstvu, raspisana domaća poternica. .

Još prvog jula kosovski specijalni tužilac, Sulj Hodža, saopštio je da je Osnovni sud u Prištini izdao medjunarodni nalog za hapšenje Radoičića, a ovu vest naknadno je potvrdila i portparolka ovog suda Mirljinda Gaš.

Ona redakciji Kossev do danas nije odgovorila na pitanje da li je ova poternica u medjuvremenu prosleđena INTERPOL-u posredstvom UNMIK-a.

S obzirom na to da Kosovo nije član INTERPOL-a, nalog suda za raspisivanje medjunarodne poternice preko ministarstva pravde dostavlja se UNMIK-u koji ga dalje prosledjuje INTERPOL-u.

Reagujući na ovu vest direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Marko Djurić kazao je da je raspisivanje kosovske poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem “poslednji u seriji pritisaka na srpski narod” i “pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista”, saopšteno je danas.

“Kosovsko pravosudje, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih ‘bosova’ na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje”, ocenio je Djurić i dodao da je kosovsko pravosudje “orudje za antipravni linč Srba”.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.