Lončar: Danas testirano još 25 osoba, korona potvrdjena kod četvoro

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je danas testirano 25 osoba na prisustvo korona virusa a da je bolest potvrdjena kod još četiri osobe što ukupno čini 35 zaraženih u Srbiji.

Od osoba kod kojih je virus danas potvrdjen, troje se po rečima ministra nalaze kod kuće, kako je rekao “maltene bez tegoba”, dok je jedna osoba u bolnici u “apsolutno stabilnom stanju” i nije priključena na respirator niti se nalazi na intenzivnoj nezi.

Lončar je naveo i da od 10 pacijenata sa virusom na Infektivnoj klinici u Beogradu i šestoro u Nišu, nijedan nije u teškom stanju, niti na respiratoru.

“Njihova stanja su stabilna, primaju adekvatnu terapiju i mnogi od njih se danas osećaju bolje nego prethodnih dana”, kazao je Lončar na redovnoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije povodom širenja korona virusa.

Govoreći o pacijentima sa korona virusom u Vojvodini, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da se dvoje od četvoro pacijenata sa Infektivne klinike u Novom Sadu osećaju znatno bolje nego juče, jedan je u opštem teškom stanju.

On je dodao da pacijent iz Kikinde koji je danas primljen u Infektivnu kliniku u Novom Sadu nije na respiratoru i njegovo stanje se prati 24 časa, a da je stanje pacijenta u Pančevu bolje nego juče.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.