BETA

Lutovac: Protest u subotu u 20 časova, šetnja do RTS ‘medijskom trasom’

Lutovac: Protest u subotu u 20 časova, šetnja do RTS ‘medijskom trasom’


Politika
| 19.07.2023

|
access_time
12:35

Poslanik Demokratske stranke Zoran Lutovac najavio je danas da će se naredni protest “Srbija protiv nasilja” odžati u subotu u 20 časova, kao i da će se ići “medijskom trasom” do zgrade Radio televizije Srbije (RTS).

Lutovac je na konferenciji za novinare kazao da će protest početi ispred Narodne skupštine, a da će se ići Dečanskom ulicom između zgrade Regulatornog tela za elektronske medije i zgrade Večernjih novosti, posle čega će Makedonskom ulicom proći pored zgrade Politike i Radio Beograda, pa će nastaviti Svetogorskom ulicom do Takovske gde će se okupiti ispred zgrade RTS.

On je kazao da je izgledalo kako je “RTS bila bolja u izveštavanju”, nakon prethodnog dolaska učesnika protesta, ali da je to trajalo vrlo kratko.

Lutovac je istakao da će zatražiti od, kako je rekao, “glavnog urednika RTS Aleksandra Vučića” da se ne bavi više tom televizijom, nego da RTS treba da bude javni servis svih građana, kao i da će jedan od zahteva protesta biti smena rukovodstva te televizije.

Zelenović tvrdi da se protesti u Novom Sadu nastavljaju i da je vlast napravila medijski spin

Nakon što su mediji preneli da je novosadska opozicija odlučila da priveremeno prekine održavanje protesta “Srbija protiv nasilja” u tom gradu, republički poslanik i predsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović demantovao je te navode.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, gde je saopštena nova ruta i vreme beogradskih protesta, na pitanje o protestima u Novom Sadu, Zelenović je rekao da je vest o pauzi do jeseni – medijski spin.

“Ako postoji neko kome u ovom trenutku ne odgovoraju protesti, to je vlast. I oni će učiniti sve što mogu da sklone ljude sa ulice i zaustave proteste. Ovo što su uradili sa medijskim spinom u Novom Sadu je samo još jedan pokušaj da se umanje protesti u tom gradu”, naveo je Zelenović.

Dodao je da su ih kolege iz Novog Sada obavestile da su to “već demantovali” i da će “združeni gradski odbori” održati konferenciju za medije i “reći sve kako jeste”.

“Ne da se protesti zaustavljaju, nego se i te kako nastavljaju u Novom Sadu i u svih drugih 30 gradova u Srbiji”, rekao je Zelenović.

Prethodno je lokalni portal 021 naveo da je novosadska opozicija u utorak donela odluka o “pauziranju” protesta, što je za taj portal potvrdio i Mladen Cvijetić iz Gradskog odbora Zajedno u Novom Sadu.

“Gledaćemo da se ‘Srbija protiv nasilja’ u Novom Sadu plasira u nekim drugačijim formatima kako bismo sačuvali vatru za vreme kada se protest bude vratio na noge i kada se ljudi budu vratili na ulice u respektabilnom broju. Očekujemo da to bude na jesen, u septembru ili oktobru”, naveo je Cvijetić.

Teme