Mirčić (SRS): Radikal Vučić je na proslavi SNS oterao funkcionere iz prvog reda jer ne služe na čast

Poslanik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić izjavio je danas da u nedelju u Novom Sadu, na proslavi 11 godina od osnivanja Srpske napredne stranke (SNS), u prvim redovima nije bilo funkcionera SNS jer “ne služe na čast i prave afere”, kao što je to činila i prethodna vlast.

Mirčić je na sednici Skupštine Srbije to izjavio izazvan govorom poslanika Aleksandra Markovića (SNS) o postupcima dela opozicije koja je nekada bila u vlasti.

“Poznajući Aleksandra Vučića mnogo duže godina nego što ga kolega poznaje, tvrdim da bi bio srećan i ponosan da uspešnu Vladu stavi u prve redove, da vas koji bi služili na čast stavi u prve redove, bar da vas u krupnom planu prikaže kamera, ali pravite mu afere, bavite se kriminalnim radnjama, nema šta ne radite, isto kao što su radili (Dragan) Djilas i ostali pojedinci iz vaših redova to rade”, rekao je Mirčić.

On je pitao ima li “većeg kriminalca i lopova” od Zorane Mihajlović i kazao Markoviću da pogleda kakav im je sastav Vlade i kakav im je ministar za zdravlje Zlatibor Lončar.

Mirčić je kazao da je i opozicija isto tako nadmena kao i naprednjaci i puna sebe i ukazao im da mogu da dožive istu sudbinu kao i prethodna vlast, ako nastave tako da se ponašaju.

“Vidite da vas je Vučić poslao u četvrti red (na obeležavanju 11 godina stranke) već se i on kao radikal distancira od vas”, rekao je Mirčić i dodao da bi ih on poslao u galeriju da ih ne vidi niko i da kamere ne mogu da ih snime.

On je pozvao naprednjake da ne zamajavaju više radikale koji dolaze na sednice i ne pričaju više ljudima iz prošlosti, već da se okrenu dnevnom redu na kome se izmedju ostalog danas raspravlja o amandmani na izmene i dopune Zakona o opštoj bezbednosti proizvoda.

Marković je Mirčiću rekao da se nisu poredjali na proslavi u prvom redu jer su želeli da pokažu da im nisu važni funkcioneri i da u SNS nema podela na VIP i ostali osobe, nego da dele sudbinu gradjana.

Marković je napomenuo da je najistaknutiji član SNS Nebojša Stefanović sedeo na tribinama i da su time pokazali da im nije bitno da sede u prvom redu.

Povodom optužbi Mirčića da SNS uporno aktuelizuje u javnosti ljude koji su deo prošlosti, a sve kako bi veštački polarizovali političku scenu Srbije, Marković je rekao da ne čine to oni već da je problem što “veštački pokušavaju da ih vrate u politički život i predstave kao relevantne faktore mediji poput, N1, lista ‘Danas’ i nedeljnika ‘Nin’ i ‘Vremena’ “.

Marković je ponovo ukazao da deo opozicije ne dolazi u parlament, a da prima platu i naveo da bi neko od njih i prestao sa bojkotom, ali da im to ne dozvoljava “šef” Dragan Djilas.

Marković je inače govorio i o objavi predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića na društvenoj mreži Tviter u kojoj po Markoviću Jeremić vredja naciju jer je uz objavljenu fotografiju Ace Lukasa koji je na proslavi SNS peva “Ovo je Srbija” napisao da “drogirani delikvent sa zatamnjenim naočarima peva o grobovima ratnika, sludjenoj gomili dovezenoj autobusima, a direktan TV prenos toga ide celoj naciji”.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.