Mirović: Ordinarna je laž da Andrej Vučić upravlja Vojvodinom

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović odbacio je danas kao “ordinarnu laž i izmišljotinu” izjavu poverenika Narodne stranke za Vojvodinu Borislava Novakovića da Andrej Vučić, brat predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, upravlja Vojvodinom i Pokrajinskom vladom.

“Radi se o ordinarnoj laži i izmišljotini koja je u funkciji propagande i širenja neistina i obmana, kojima su izloženi predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice. Pokrajinskom vladom i poslovima koji su u njenoj nadležnosti upravlja sama vlada, odnosno njeni članovi”, naveo je Mirović u saopštenju.

Dodao je da “gospodin Andrej Vučić nikada nije uticao na donošenje bilo koje odluke u nadležnosti Pokrajinske vlade, niti je prisustvovao bilo kom dogadjaju u njenoj organizaciji”.

“Tvrdnje Borislava Novakovića plod su retroaktivnog pogleda u ogledalo kada su u ime Demokratske stranke poslovima Pokrajinske vlade upravljali oni koji nisu bili njeni članovi Boris Tadić preko ljudi iz svog kabineta i Dušan Elezović, a Bojan Pajtić bio marioneta kojom su upravljali kao u lutkarskom pozorištu”, ocenio je Mirović.

On je optužio Novakovića da se služi “obmanom i prevarom” i to kako je naveo, “zbog nesposobnosti opozicionih političkih stranaka da jasnom politikom i rezultatima privuku poverenje gradjana”.

Član Predsedništva Narodne stranke i poverenik te partije za Vojvodinu izjavio je ranije danas da je Andrej Vučić, “bez ikakvih formalnih ovlašćenja, na vrhu neformalnog sistema odlučivanja u Vojvodini”.

“U Vojvodini predstavnici vlasti, gradonačelnici i predsednici opština, ni o čemu ne odlučuju, nego o svemu odlučuju koordinatori SNS-a, koji podnose izveštaje, pitaju za odluke i dobijaju saglasnost o tome šta da rade direktno od Andreja Vučića”, rekao je Novaković.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.