Miša Vacić osnovao opštinski odbor Srpske desnice u Policijskoj stanici u Nišu, policija demantuje (VIDEO)

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić osnovao je danas Opštinski odbor te stranke u sedištu Policijske stanice Pantelej u Nišu, pokazuje snimak koji je on okačio na svoj instagram.

Foto: Miša Vacić/Instagram

Na Vacićevom snimku se vidi kako on, po svoj prilici danas po podne, ulazi u zgradu Policijske stanice u niškoj gradskoj opštini Pantelej, uz reči: evo ovde ćemo održati Skupštinu Opštinskog odbora Pantelej u Nišu“. Na ulazu u policijsku stanicu dočekale su ga pristalice njegove stranke, a on je potom ušao u salu u kojoj je održana stranačka skupština, i gde su ga okupljeni dočekali aplauzom. Na trenutak se video i službeni šalter za građane, iza kojeg je, kako se naslućuje, sedeo policijski službenik.

Vacić se na instagramu „pohvalio“ da je danas u Nišu osnovao čak tri opštinska odbora svoje stranke- u gradskim opštinama Pantelej, Medijana i Niška Banja.

Prema dostupnim informacijama, ovo je prvi put da se bilo koji stranački skup održava u policijskim službenim prostorijama u Nišu. U Policijskoj stanici Pantelej su, jedino, u vreme izbora smeštena dva biračka mesta.

Održavanje stranačkog skupa u policijskoj stanici prvi je osudio Građanski preokret Zrenjanin, navodeći da „izvršna vlast u Srbiji, oličena u predsedniku države Aleksandru Vučiću i državnoj vladi na čijem je čelu Ana Brnabić, krši ustavnu zabranu počinjavanja javne vlasti političkim organizacijama”.

Ovo udruđenje građana je večeras ocenilo da je osnivanje odbora Srpske desnice u prostorijama policijske stanice Pantelej u Nišu „najnoviji dokaz da je Srbija prestala da bude država svih njenih građana i da je okupirana od strane privilegovanih pojedinaca i njihovih političkih organizacija, bliskih Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci“.

– Posebno zabrinjava što se počinjavanje vlasti privilegovanim pojedincima i njihovim organizacijama najbrutalnije dešava u takozvanim „resorima sile“ – Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova – navodi se u njihovom saopštenju.

U njemu se podseća i da je nedavno otkriveno da se u magacinima srpske policije nalazi naoružanje u vlasništvu privatne firme GIM, za koju radi otac ministra tog ministarstva Nebojša Stefanović.

„Minimalna reakcija države zbog ovog skandala bi trebalo da bude momentalna smena direktora policije Vladimira Rebića i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića“, ocenjuje Građanski preokret.

 

Policija demantuje 

Direkcija policije saopštila je večeras da su apsolutno netačni navodi pojedinih opozicionih političara da se skup Srpske desnice održao u prostorijama Policijske ispostave Pantelej u Nišu.

Pomenuti skup je održan u zgradi u Knjaževačkoj ulici koja je vlasništvo lokalne samouprave i u čijoj je isključivo nadležnosti korišćenje iznajmljivanje sale u kojoj su bili aktivisti Srpske desnice, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policijska ispostava Pantelej, kako se objašnjava, koristi samo jedan deo pomenute zgrade, ali ne i navedenu salu, dok se u drugom delu ovog objekta nalazi Mesna zajednica „Moše Pijade“.

Direkcija policije je šokirana iznošenjem skandaloznih neistina od strane pojedinih opozicionih političara i apeluje na sve da ne šire neistinite informacije i zloupotrebljavaju policiju u cilju svojih političkih obračuna, čime nanose štetu policijskim službenicima koji brinu o bezbednosti svih građana naše zemlje, navodi se u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.