Naslovne strane za sredu, 21. avgust 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za 21. avgust pišu o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea, o predvidjenim merama da se do pacijanata dodje brže u hitnim slučajevima i o posledicama afričke kuge koja je pogodila svinje u delu Srbije.

ALO     Pod naslovom “Odazvao sam se na poziv svoje države”, list objavljuje intervju sa glumcem Nenadom Jezdićem, koji je prilikom otvaranja novog auto-puta “Miloš Veliki” izgovorio odlomke iz monodrame “Miloš Obrenović” Milovana Vitezovića.

BLIC    Pod naslovom “Štrahe vredjao Anu Brnabić”, list piše da je bivši vicekanceler Hans Krisijan Štrahe ismevao seksualnost srpske premijerke tokom razgovora tajno snimljenih na Ibici. “Prvo ukidanje taksa, pa novi pregovori od septembra”, tekst o razgovorima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea.

VEČERNJE NOVOSTI    “Vašington ruši takse Prištine”, list piše o razgovorima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog državnog sekretara Majka Pompea.

KURIR    “Nemački vojnici tuže NATO zbog bombi bačenih na Srbiju”, list piše o zahtevu za odštetu zbog izlaganja radioaktivnoj municiji tokom ratova na Balkanu i u Iraku, “Vučić: Pompeo i ja smo imali srdačan i prijateljski razgovor.

DANAS    “Vučić apsolutni rekorder u ‘otvaranju’ svega i svačega”, list piše o tome kako su bivše vlasti, od Slobodana Miloševića do Borisa Tadića, puštale u rad vellike infrastrukturne projekte. Da su posledice afričke kuge daleko ozbiljnije nego što se u prvi mah mislilo piše u tekstu “Srbija će možda morati da ubije do pola miliona svinja”.

POLITIKA    “Jedan telefonski broj za sve hitne slučajeve”, list piše da će od 1. janura početi objedinjavanje domova zdravlja i formiranje zdravstvenih centara da bi se bolje koristili i preraspodelili kadrovi i oprema da bi pružanje pomoći pacinetima bilo brže. Pod naslovom “Za stolom tudje istorije”, list piše o službi rimokatoličnih biskupa u pravoslavnoj Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu, na Kosovu.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.