Naslovne strane za sredu, 22. januar 2020. godine

Dnevne novine u izdanjima za sredu, 22. januar 2020. godine, na naslovnim stranama pišu o predlogu sniženja izbornog cenzusa sa pet na tri odsto koji je poslat u skupštinsku proceduru, o učešću predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, o novom koronavirusu i o drugim temama.

ALO    “Narod je ustao i neće se predati”, za list je rekao patrijarh Irinej. “Oštra kontrola granica zbog kineskog virusa”, o novom koronavirusu.

BLIC    “Ekonomija ključ za rešenje Kosova”, intervju sa ambasadorom SAD u Nemačkoj Ričardom Grenelom nakon uvodjenja avio-linije Beograd-Priština. “Da li opaki virus iz Kine može da stigne u Srbiju?”, list piše o koronavirusu koji se pojavio u Kini i odneo više života.

VEČERNJE NOVOSTI    “Kontrola na granicama zbog virusa iz Kine”, o novom koronavirusu koji se pojavio u Kini. “Niko da nam kaže hoćemo li u Uniju”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić o porukama Svetskog ekonomskog foruma u Davosu u Švajcerskoj.

DANAS    “Nacionalni stadion nije u trogodišnjim planovima”, list piše o planu budžeta do kraja 2022. godine u kojem se, kako navodi, ne nalazi stavka za izgradnju nacionalnog stadiona. “RTS lošiji nego devedesetih”, za taj list govore potpisnici zahteva za promenu uredjivačke politike javnog servisa.

INFORMER    “Milo je sve ludji. Objavio hibridni rat Srbiji i Rusiji”, list piše o vlasti u Podgorici. “Tajkun privatizuje DS”, o odnosu Demokratske stranke i Saveza za Srbiju.

KURIR    “Srbija neće biti lak plen”, izjava Aleksandra Vučića iz Davosa. “Srbija pretekla Hrvatsku i Sloveniju na listi najmoćnijih zemalja”, o listi koju objavljuje Ju-Es njuz.

POLITIKA    “Bez taksi, naš rast BDP-a bio bi najveći u Evropi”, izjava Aleksandra Vučića o ekonomskom rastu Srbije i kosovskim taksama od sto odsto na robu iz Srbije. “Smanjenje izbornog cenzusa ušlo u skupštinsku proceduru”, o Predlogu zakona za sniženje izbornog cenzusa koji je poslanička grupa SNS uputila Skupštini.

SRPSKI TELEGRAF    “Šefove mafije pobila ekipa iz Srbije”, o ubistvu dvojice vodja “Škaljarskog klana” u Atini. “Vreme je da Srbi dobiju Sever Kosova”, o odnosima velikih sila prema rešavanju kosovskog pitanja.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.