Ne davimo Beograd: Nove mere su samo alibi kojim se zataškava nesposobnost vlasti

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je večeras da su mere najavljene za borbu protiv epidemije korona virusa “samo alibi” i služe za “zataškavanje nesposobnosti vlasti i njihovog igranja sa životima gradjana Srbije”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je epidemiološka situacija u Beogradu alarmantna i najavio da će od sutra u glavnom gradu biti zabranjeno svako javno okupljanje više od pet ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru a da se od petka ide na “dugački policijski čas, zaključno sa ponedeljkom”.

U saopštenju inicijative se navodi da je nakon te najave jasno je da je “diktatorska vlast” najodgovornija za porast broja obolelih i veliki broj smrtnih slučajeva od korona virusa.

Ne davimo Beograd je naglasio da su Vučić i Srpska napredna stranka najviše odgovorni za posledice odluka koje su “ugrozile brojne živote i zdravstveni sistem dovele pred kolaps”.

“Nećemo stati dok ne budete odgovarali za svoja nedela”, naglašeno je u saopštenju.

U Srbiji je u prethodna 24 časa preminulo još 13 osoba od posledica infekcije korona virusom, što je najviše žrtava u jednom danu od početka epidemije.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.