Ne davimo Beograd podnela prijavu protiv glavnog gradskog urbaniste Stojčića

Inicijativa Ne davimo Beograd podnela je prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije protiv gradskog arhitekte i glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića, zbog sumnji na zloupotrebu službenog položaja pri javnoj nabavci za izradu urbanističkog plana za područje Košutnjaka i za konsulstantske usluge u okviru tog projekta, saopšteno je danas.

Inicijativa je navela da je planom generalne regulacije Košutnjaka, koji je usvojen 2014. godine, predvidjeno da se kompleks Zavoda za sport preuredi s ciljem da postane zona vrhunskog sporta, a taj projekat probudio je pažnju javnosti nakon seče velikog broja stabala i protesta gradjana koji su nakon toga usledili.

“Firma ‘Arhitekton’, koja je u vlasništu glavnog gradskog urbaniste i člana glavnog odbora Srpske napredne stranke, bila je jedini ponudjač i pobednik na tenderu za izradu ovog urbanističkog plana vrednog 25 miliona dinara”, navedeno je u saopštenju.

Inicijativa je navela i da smatra da je “ova činjenica neprihvatljiva i da Agencija za borbu protiv korupcije mora ispitati ovaj slučaj”.

“Podsećamo i da je, nakon što je inicijativa Ne davimo Beograd obavestila javnost da je firma gradskog urbaniste Marka Stojčića nosilac ovog ugovor o ovoj nabavci, on naprasno nestao sa sajta Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije”, navedeno je u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.