Nestalo goriva odeljenju Centra za socijalni rad u Paraćinu, nema prevoza do bolnice

Domsko odeljenje Paraćinskog Centra za socijalni rad u selu Izvor ostalo je bez goriva i ne može da prevozi štićenice do bolnice, saopštila je Opština.

U saopštenju se navodi da je razlog “svesna opstrukcija postavljanja v.d. direktora” Centra od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje ne odgovara na zahteve za saglasnost koje su opštinske službe redovno slale.

“Nedopustivo je da se najugroženije kategorije stanovništva drže kao taoci za političke potrebe, jer verujemo da je problem jedino u tome što je Paraćin jedna od retkih opozicionih opština u Srbiji. Drugi razlog za ovako dugotrajnu opstrukciju ne vidimo”, navedeno je u saopštenju.

Oni su naglasili da su u poslednjih mesec dana poslata dva predloga za v.d. direktora, jedan koji je bio “na čekanju” za saglasnost i novi, na koji je “Ministarstvo najpre dalo načelni pristanak, a onda se povuklo” i da još nema nikakvog odgovora.

“Ono što je rezultat ove opstrukcije jeste to da već mesec dana lica u stanju socijalne potrebe i svi drugi kojima je potrebna pomoć Centra za socijalni rad ne mogu da ostvare nikakvo pravo, ali ni radnici ove ustanove nisu u mogućnosti da prime platu”, zaključeno je u saopštenju.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.