Nova stranka: Napredno propada sve za šta se Vučić uhvati

Pad profita i broja putnika Er Srbije u 2018. godini pokazuju su nisu ispunjena obećanja vlasti predvodjene Srpskom naprednom strankom da će to biti najprofitabilnija kompanija u Srbiji, ocenila je danas Nova stranka.

Er Srbija je, kako je navedeno u saopštenju stranke, od prvog kvartala 2014. do kraja 2016. dobijala državne subvencije, a 2018. godine je u poredjenju sa prethodnom godinom imala pad profita od 3,8 miliona evra, dok se za putovanje avionima te kompanije odlučilo pet odsto manje ljudi.

“Kada se na to dodaju pad profita EPS-a, oproštene milijarde duga Srbijagasa, vrtoglavi pad u proizvodnji Fijata, bajke o rastu plata, kanalu Dunav-Morava-Vardar, fabrici čipova u Pančevu, dolasku Folksvagena u Srbiju ili Tenisa koji Srbe treba da uči kako se gaje svinje, postaje jasno da su naprednjačkoj vlasti bitniji gubitaši i mir u njihovim preplaćenim rukovodstvima i džepovima, nego bolje opremljene bolnice, auto-putevi ili kanalizacija”, istakla je Nova stranka.

U saopštenju se dodaje da “sve za šta se uhvati ‘veliki vodja’, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ostaju samo laži kojima nas svakodnevno zasipa sa malih ekrana i stranica tabloida koje drži u svojim šakama, o Srbiji kao lideru u regionu i nezapamćenom rastu BDP-a”.

“I dok investitori, čim istekne rok za primanje subvencija od države, odmah beže glavom bez obzira, postavlja se pitanje kako to da Vučić o svemu brine, na sve misli, sve pamti, samo nikako da se seti da obavesti javnost o padu BDP-a u prvih šest meseci 2019. godine. Ćute i on i njegovi podrepaši, svesni da se isto tako kao što strmoglavo padaju brojke BDP-a, prihoda Er Srbije i debljine novčanika naših sugradjana, u nepovrat pada i njihov rejting”, navela je Nova stranka.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.