Nova stranka: Šarčević nastavio sa sramnom praksom ponižavanja novinara

Nova stranka ocenila je danas kao “sraman odgovor” ministra prosvete Mladena Šarčevića na pitanje novinarke televizije N1 koji ima za cilj da, kako je ta stranka istakla, ponizi nečiju intelektualnu sposobnost.

Kako se navodi u saopštenju, Nova stranka je navela da je današnjim doskočicama na konferenciji za novinare ministar Šarčević nastavio sa “sramnom praksom ponižavanja i vredjanja novinara i novinarske profesije u Srbiji”.

“U zemlji u kojoj mediji trpe nezapamćene pritiske i gde su retki oni koji uspevaju da sačuvaju dostojanstvo svog zanimanja i objektivnost izveštavanja, nedopustive su poruke medijskim radnicima poput ‘Niste dobro pazili na času’ ili ‘Vi biste pali na PISA testiranju'”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je na taj način ministar Šarčević “umesto preuzimanja odgovornosti, pribegao maniru izražavanja svojstvenom ministrima iz Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

“Nova stranka stoga pruža punu podršku novinarima da bez kolebanja nastave sa postavljanjem pitanja i zahtevanjem odgovora, ističući da je dužnost političara, a pogotovo onih koji obavljaju visoke državne funkcije, da i medijima i gradjanima pruže adekvatne odgovore i objašnjenja”, navodi se u saopštenju.

Na današnjoj konferenciji za novinare povodom objavljivanja rezultata PISA testiranja, ministar Šarčević nije odgovorio na pitanje novinarke N1 koga smatra odgovornim za postignute rezultate. Umesto odgovora, ministar joj se obratio, izmedju ostalog, rečima da “nije dobro pazila na času”, prenela je televizija N1.

“Ne komentarišem. Morate da obnovite lekciju. Vi bi na PISA testiranju bili jako slabi”, rekao je Šarčević, a preneo N1.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.