Protest 1 od 5 miliona: Prikupljanje potpisa za oslobađanje Obradovića

Građanski protest „Jedan od pet miliona“ koji se u Beogradu večeras održava po 49. put, počeo je 18.00 sati okupljanjem na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Najavljeno je da se ove subote prikupljaju potpisi za oslobađanje uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića, uhapšenog 18. septembra na svom radnom mestu u toj fabrici namenske industrije u Valjevu pod optužbom da je „odavao službene tajne“.

Organizacija „Jedan od pet miliona“ najavila je da će se na ovom protestu osvrnuti i na nedavna dešavanja ispred zgrade Radio televizije Srbije (RTS), kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao u emisiji „Upitnik“, ali će biti reči i o Rektoratu Univerziteta u Beogradu i plagijatu ministra finansija Siniše Malog.

Po najavi, govore tokom protesta održaće Vladan Čokić, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu i predstavnici organizatora.

Povorka učesnika protesta će proći ulicama Vase Čarapića, Kralja Milana, Kneza Miloša, Takovskom, Svetogorskom i Makedonskom, a završiće se ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.