SNS pozvala vlasti da nadju napadače na njenog člana Veća Opštine Zemun

Srpska napredna stranka (SNS) pozvala je danas nadležne državne organe da učine “sve kako bi pronašli počinioce i inspiratore” napada na člana Veća beogradske Opštine Zemun i sekretara Opštinskog odbora te stranke Gavrila Kovačevića.

U saopštenju se navodi da je Kovačević “pretučen bejzbol palicama” ispred zgrade u kojoj živi.

“Mesecima imamo svakodnevne pozive na nasilje, pretnje šamarima i vešanjem, a danas imamo krvnički pretučenog člana Srpske napredne stranke”, piše u saopštenju.

“Očekujemo od nadležnih državnih organa da nadju počinioce, a pre svega inspiratore tog dela, a siledžijama poručujemo da šta god radili i koliko god se trudili, nikad neće moći da pobede pristojnu i normalnu Srbiju”, navela je SNS.

SPS osudio napad na funkcionera SNS iz Zemuna

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) Beograda osudio je danas napad na funkcionera Srpske napredne stranke Gavrila Kovačevića i zatražio od državnih organa da brzo reaguju, istraže napad i privedu nasilnike pravdi.

“Atmosfera linča, zastrašivanja i napada na političke protivnike, koju su kreirali i ostvarili predstavnici takozvane opozicije, dovodi do podizanja tenzija u čitavom društvu i do narušavanja društvenih odnosa”, naveo je SPS u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da je neophodno da se u javni govor i politički život zemlje vrati normalnost i uzdržanost prema političkim protivnicima, jer je to jedini način da se zaustavi ponavljanje takvih incidenata.

Mediji su ranije javili da je član Veća opštine Zemun i sekretar Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Gavrilo Kovačević napadnut bejzbol palicom ispred zgrade u kojoj živi.

Takodje je navedeno da je on već mesecima dobijao pretnje nasiljem i vešanjem.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.