Srpska lista: Priština optužnicama u slučaju ubistva Ivanovića politizuje postupak

Srpska lista osudila je danas podizanje optužnice u slučaju ubistva Olivera Ivanovića navodeći da Priština na taj način politizuje taj postupak sa željom da skrene pažnju javnosti sa rada Specijalnog suda za zločine pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova i političkih previranja medju albanskim partijama.

“Po pravilu, kada je u pitanju kosovsko pravosudje, osim političkih motiva, optužnica ne nudi nijedan dokaz o krivici bilo koga od optuženih, a posebno ne protiv potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, čiji progon ima za cilj njegovo izgnanstvo sa Kosova i Metohije kako bi se oslabio otpor srpskog naroda”, navodi se u saopštenju.

Srpska lista je navela da od medjunarodnih predstavnika zahteva da se distancira od tog “političkog progona”, kao i da pomno prati sve što tužilaštvo pokušava da predstavi kao dokaze.

“Svima je više nego jasno da je ovim sramnim i neosnovanim aktom odapeta strela prema severu Kosova i Metohije, sa ciljem kriminalizacije svih ponosnih Srba i Srpkinja koje nisu spremni da se predaju i kleče pred albanskim političarima u Prištini”, navodi se u saopštenju.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnice protiv šest osoba koji se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, preneo je ranije danas prištinski dnevni list Koha.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.