Stamatović: Zdrava Srbija će za dve godine učestvovati u kreiranju srpske politike

Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović izjavio je danas da je izuzetno zadovoljan izbornim rezultatima postignutim na lokalnom nivou, gde je ZS osvojila veći broj glasova nego na prethodnim izborima i značajno ojačala svoju političku poziciju u celom Zlatiborskom okrugu.

Zdrava Srbija je nakon izbora 21. juna formirala lokalnu vlast u Čajetini, a kako se navodi u saopšenju, time je započeto širenje ka Šumadiji i centralnoj Srbiji i postavljeni su temelji da se za dve godine napravi politička partija koja će ozbiljno učestvovati u kreiranju srpske politike”.

“Naš zadatak je da iz zapadne Srbije menjamo Srbiju, jer dok odavde ne krene kolona sa promenama ka Beogradu, Beogradjani neće shvatiti da u Srbiji treba nešto da se promeni, a znamo da mora da se izmeni trenutno stanje u društvu i državi, medijska slika, svest gradjana i izborni zakoni”, rekao je Stamatović.

On je naveo da je njegova stranka poseban uspeh postigla na lokalnim izborima u Užicu, gde je osvojila 22 odsto glasova i plasirala se odmah iza naprednjaka, “uprkos svim problemima koje su imali, počev od nepriznavanja izborne liste, ponovnog prikupljanja potpisa i raznoraznih političkih pritisaka i smicalica”.

“U Srbiji ne postoji sistem, zato je važno da se on što pre uspostavi, a mi smo u jednoj lokalnoj samoupravi, kao što je opština Čajetina, uspeli da napravimo sistem”, rekao je Stamatović i dodao da je prednost ZS to što ima sposobne ljude i šta da kaže i ponudi, i da napravi poslovni ambijent koji će da počiva na razvoju poljoprivrede i turizma, bez kojeg nema napretka zemlje.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.