Stefanović: 600.000 dolara naših para za promociju Privredne komore po Americi

Za promociju Privredne komore Srbije u SAD potrošeno je 600.000 dolara, izjavio je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović.“Privredna komora Srbije podstaknuta uspešnom saradnjom sa nemačkom firmom ‘Spektra’ na organizovanom odvodjenju naših medicinskih radnika u Nemačku, odlučila je da sklopi sumnjivi lobistički ugovor s firmom iz SAD koja je se zove ‘York Town Solutions’. Za taj ugovor je Privredna komora Srbije platila 600.000 dolara godišnje za promociju Privredne komore u Americi”, piše u izjavi Stefanovića.

Napomenuo je da je Danijel Vajdić na čelu te lobističke firme iz Amerike koja gotovo isključivo ima klijente iz Ukrajine.

“Firmu je formirao 2017. godine, to je mala lobistička firma s malim brojem klijenata, mahom iz Ukrajine, plus jedna politička partija iz Libije. I zamislite vi: ta lobistička firma sada predstavlja Privrednu komoru Srbije i Srbiju na američkom tržištu, za 600.000 dolara naših para.To je kriminal i to će Specijalni tužilac istraživati kada se pravda vrati u Srbiju”, rekao je Stefanović.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.