Tepić: I Han konačno priznao da nema slobode medija u Srbiji

Da su mediji u Srbiji neslobodni i da zbog toga nema nikakvog napretka u evrointegracijama, konačno je danas javno priznao i evroparlamentarac Johanes Han, koji godinama prati stanje u Srbiji i upoznat je sa nazadovanjem u svim društvenim sferama, izjavila je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP).

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

“Uprkos dosadašnjoj tišini gospodina Hana o gušenju medija u Srbiji, ipak cenimo hrabrost da ovu „kristalnu poruku“ istine koju je danas javno, u lice, izrekao svim učesnicima međunarodne konferencije „Dani medija EU – Zapadni Balkan“, poručivši da nema napretka u procesu evropskih integracija bez slobode medija i slobode izražavanja”, rekla je Tepić.

Ona je navela da su upravo to i zahtevi građana koji već devet meseci protestuju, a na koje režim odgovara još brutalnijom kontrolom medija. Između ostalog, navela je, i modelom privatizacije kroz koje osobe bliske SNS kupuju medije i pretvaraju ih u deo propagandnog aparata Vučićevog režima. “Tako su privatizovane dve televizije sa nacionalnom frekvencijom kao i Večernje novosti”, zaključila je Tepić.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.