Tramp u iznenadnoj poseti Avganistanu

Američki predsednik Donald Tramp danas je boravio u iznenadnoj poseti američkim snagama u Avganistanu na praznik Dan zahvalnosti koji se proslavlja u SAD.

Tramp je stigao u vojnu bazu Bagram nešto posle 20.30 po lokalnom vremenu i proveo je dva i po sata sa vojnicima. Novinarima su prenete stroge instrukcije da se njegova poseta ne prenosi iz bezbednosnih razloga.

Ta poseta dolazi više od dva meseca nakon što je Tramp naglo prekinuo pregovore sa talibanskim pobunjenicima pošto je u njihovom napadu u Kabulu stradalo 12 osoba, medju kojima je bio jedan američki vojnik.

Tramp i njegova supruga Melanija boravili su u sličnoj poseti prošle godine u Irak pred Božić.

Američki potpredsednik Majk Pens ove nedelje je posetio američke vojnike u Iraku.

Tramp najavio nastavak pregovora sa talibanima

Američki predsednik Donald Tramp koji je danas boravio u iznenadnoj poseti američkim vojnicima u Avganistanu, izjavio je da su nastavljeni pregovori sa talibanskim pobunjenicima, koji su bili prekinuti u septembru.

Tramp je boravio u iznenadnoj poseti Avganistanu na praznik Dan zahvalnosti koji se proslavlja u SAD. Novinarima su prenete stroge instrukcije da se njegova poseta ne prenosi iz bezbednosnih razloga.

“Talibani žele dogovor… Prvo su rekli da neće prekid vatre, a sada žele to primirje”, rekao je Tramp posle sastanka s predsednikom Avganistana Ašrafom Ganijem u američkoj vojnoj bazi u Bagramu.
Tramp je proslavio Dan zahvalnosti sa američkim vojnicima kojima je rekao da je ovo specijalni Dan zahvalnosti. “Sve je odlično, a naša zemlja nikad ekonomski nije bila toliko jaka”, rekao je američki predsednik koji je prisustvovao tradicionalnoj večeri na kojoj se služi ćuretina.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.